NEC haalt 'karakterjongen' Wellenberg op bij Twente

13 juli 2009, 18:37   Bijgewerkt: 13 juli 2009, 20:16

Niels Wellenberg verhuist van FC Twente naar NEC. De 26-jarige verdediger werd maandag medisch goedgekeurd door de formatie uit Nijmegen, waar hij een driejarig contract tekende.

"Met mijn overgang naar NEC wil ik mijn carrière een goed vervolg geven", luidt de reactie van Wellenberg op de clubwebsite van NEC. "FC Twente maakt steeds meer stappen omhoog en ik kon nog steeds wel daarin mee, maar ik wil geen genoegen meer nemen met het dan wel spelen en dan weer niet."

Mede door de verhalen van enkele oud-ploeggenoten zag Wellenberg een overstap naar NEC wel zitten. "Van Ramon Zomer, Bas Sibum en Peter Wisgerhof hoorde ik alleen maar positieve verhalen over NEC", legt hij uit. "Van de keren dat ik hier met FC Twente heb gespeeld kwam NEC op mij over als een club waar beleving in zit en die veel trouwe supporters heeft. Ik heb er zin in om weer lekker te voetballen en om te laten zien wat ik kan!"

Ook technisch directeur Carlos Aalbers is blij met de aankoop. "Met Niels hebben we de gewenste versterking binnen voor de rechtsbackpositie. Naast voetbalkwaliteiten beschikt hij ook over een juiste instelling, het is echt een karakterjongen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen