Owen: "Ik was de gebeten hond bij Newcastle"

Koen Freriks
19 juli 2009, 20:42   Bijgewerkt: 19 juli 2009, 21:03

Michael Owen kreeg vorig seizoen bij Newcastle een hoop shit over zich heen. De spits kon de (hoge) verwachtingen niet waarmaken en wordt door fans zelfs verantwoordelijk gehouden voor de degradatie. Owen vindt de kritiek onterecht. 

De supporters van The Magpies zullen met een zuur gezicht kijken naar de verrichtingen van Owen bij zijn nieuwe club Manchester United. De fans zullen bij elk doelpunt van de spits ongetwijfeld denken: 'deed hij dat vorig seizoen maar'. Owen scoorde in het dramajaar van Newcastle slechts acht keer.

"Ik snap de reactie, maar als je een beetje nadenkt is het vreemd en oneerlijk", begint Owen zijn verhaal. "Als je degradeert, wil niemand je verhaal aanhoren. Maar ik wist dat de kritiek kwam doordat ik geen doelpunten maakte."

"Als je niet wint en ook niet scoort, ben je de gebeten hond. Dan ben je ineens verkeerd bezig als je elke week met een helikopter naar huis vliegt om je kinderen te zien. Je mag dan geen leven meer buiten het voetbal hebben", vraagt de rappe aanvaller op wat meer sympathie. 

Owen weet hoe het gaat als hij wél vaak trefzeker was. "Als ik het ene na het andere doelpunt maakte, zou ik ineens een fantastische gast zijn, een echte familieman die op dinsdag na de training zijn kinderen opzocht. Ik zou dan niet verkeerd begrepen zijn."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen