Heerenveen: "PAOK wordt zware dobber"

14 augustus 2009, 09:39   Bijgewerkt: 14 augustus 2009, 09:49

SC Heerenveen treft volgende week in de Europa League met PAOK Saloniki een 'Griekse topper'. Assistent-coach Henk Herder van de Friese club bekeek PAOK woensdag in een oefenduel tegen Ergotelis en raakte danig onder de indruk.

"Het wordt een zware dobber", zegt Herder op de website van SC Heerenveen. "Het is een elftal met veel kracht. Achterin staan grote fysiek sterke verdedigers. Ze spelen heel compact en hebben het vermogen snel te schakelen. PAOK is bovendien geduldig. Ze wachten rustig op een foutje en slaan dan toe."

Met name de uitwedstrijd in Saloniki wordt een hele klus, denkt Herder. "Dat wordt een heksenketel. Het fanatieke publiek is echt een twaalfde man, daar moeten we ons goed op instellen." Toch liggen er wellicht ook kansen. "PAOK moet scoren en zal dus risico moeten nemen. Misschien kunnen wij daar van profiteren."

De laatste keer dat een Nederlandse ploeg in Europees verband tegen PAOK speelde, was in 2004. In de eerste ronde van de UEFA Cup won AZ twee keer van de Grieken. In Saloniki werd het 2-3, in de Alkmaarderhout won AZ vervolgens met 2-1.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen