Inspanningsfysioloog Verheijen naar ManCity

Ger
19 augustus 2009, 11:40   Bijgewerkt: 19 augustus 2009, 12:20

Raymond Verheijen is dit seizoen als inspanningsfysioloog werkzaam bij Manchester City. De Nederlander houdt zich sinds de voorbereiding op het nieuwe seizoen bij de Engelse club bezig met de conditionele opbouw van het eerste elftal.

De 37-jarige Verheijen stelt het trainingsprogramma van City samen en verzorgt een interne scholing aan stafleden. Ook zal hij zijn visie binnen de jeugdopleiding uitdragen. De Amsterdammer is twee dagen per week in Engeland en verricht zijn overige werkzaamheden vanuit Nederland. Daarnaast blijft als als freelancer actief voor zijn bedrijf Raymond Verheijen Coaching.

Verheijen is erg tevreden met het Engelse project. "Het is al geweldig om bij een club in een ijzersterke competitie als de Premier League te werken", stelt hij. "Deze uitdaging bij Manchester City is helemaal interessant. Deze club heeft veel ambitie en is volop in beweging. De leiding van de club wil niet alleen een topteam formeren, maar ook de allerbeste staf samenstellen. Het is mooi om daar deel van uit te maken."

Verheijen ging na zijn studie bewegingswetenschappen aan de slag bij de KNVB. Hij begeleidde het Nederlands elftal van bondscoach Frank Rijkaard voor en tijdens EURO 2000. Verheijen werkte met bondscoach Guus Hiddink samen bij de nationale ploegen van Zuid-Korea en Rusland. Hij trof Dick Advocaat zowel bij Oranje (EURO 2004) als bij de nationale ploeg van Zuid-Korea (WK 2006).

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen