Late strafschop bezorgt Feyenoord dikverdiend punt

30 augustus 2009, 16:28   Bijgewerkt: 30 augustus 2009, 17:29

Op de valreep heeft Feyenoord toch nog een punt overgehouden aan de topper tegen FC Twente. De Rotterdammers domineerden de hele wedstrijd, maar leken te gaan verliezen toen Nicky Kuiper de Tukkers na rust op 0-1 zette. Met een benutte penalty redde Roy Makaay in blessuretijd alsnog een punt voor de thuisploeg.

Het Legioen had over het spel van hun ploeg sowieso weinig te klagen gehad. Vooral in de eerste helft speelde Feyenoord prima. Er werd druk gezet, gejaagd, geknokt en soms ook prima gecombineerd. FC Twente, dat toch één van de best voetballende teams van de Eredivisie is, had heel weinig in te brengen in de Kuip.

mcclaren

mcclaren

Vanaf de tribune zag McClaren de wedstrijd vervolgens een onverwachte wending nemen. Feyenoord domineerde nog steeds, maar het doelpunt viel aan de andere kant van het veld. Linksback Nicky Kuiper kreeg ineens ruimte om op te komen en verraste Rob van Dijk met een laag schot in de verre hoek: 0-1.

Feyenoord-coach Mario Been bracht direct Makaay in de ploeg om de gelijkmaker te forceren. Hij kwam in de plaats van Ron Vlaar, waardoor de thuisploeg de partij uitvoetbalde met amper echte verdedigers. Het alles-of-niets offensief van de Rotterdammers leidde tot een paar kansjes, maar gescoord werd er niet. Tot de blessuretijd aanbrak. Een vrije trap van De Guzman kwam tegen een Enschedese arm, waarna Luinge de bal op de stip legde en Makaay koelbloedig bleef.