Makaay: "Ik word niet zo snel nerveus"

10 augustus 2009, 01:30

Roy Makaay is ongetwijfeld de meest besproken Feyenoorder van het nog prille seizoen. De spits werd tegen zowel NEC als Vitesse vroeg gewisseld door trainer Mario Been, die niet tevreden over hem is. Een rol als reserve dreigt, maar de aanvaller blijft nuchter. "Ik ga er niet vanuit dat ik op de bank terecht kom."

"Daar gaan we weer", verzuchtte coach Mario Been zondag na Vitesse-Feyenoord, toen zijn vermeende privéoorlog met Makaay ter sprake kwam. "Die wijsneuzen op de televisie raken er ook niet over uitgepraat. Dan hoor ik weer dat je Makaay altijd moet laten staan, omdat hij altijd wel een stuk of twintig treffers maakt per seizoen. Nou, als hij dat doet, draag ik hem persoonlijk naar de bus. Maar als hij niet scoort, zoals tegen NEC en tegen Vitesse, heb ik het recht om hem te wisselen."

Ook Makaay had gezien dat Feyenoord beter ging voetballen, toen hij gewisseld was. Met Andwele Slory en Diego Biseswar in de ploeg in plaats van Makaay en Jonathan de Guzman, vond Feyenoord eindelijk een antwoord op het spel van de thuisploeg. "Klopt. Maar het is alleen maar goed dat we een bank hebben, vol spelers die een wedstrijd om kunnen draaien. Concurrentie is goed, voor iedereen. Vorig seizoen hadden we de halve F2 op de bank zitten, nu zijn het jongens als Biseswar, Bruins, Slory, Hofland, Landzaat en De Cler. Zo'n sterke bank heb je nodig als je mee wilt strijden om de bovenste plaatsen."

"Of ik me er aan stoor dat deze kwestie zo breed uitgemeten wordt in de media?", besluit hij. "Welnee. Ik heb jaren in Duitsland gespeeld, dus ik ben de Bild Zeitung gewend. Die maken alles nog een stuk groter dan jullie in Nederland", lacht de spits.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen