ManUnited brengt Arsenal eerste verlies toe

Ger
29 augustus 2009, 20:23   Bijgewerkt: 29 augustus 2009, 22:42

Arsenal is zaterdag op een ongelukkige wijze tegen de eerste seizoensnederlaag aangelopen. De ploeg van Arsene Wenger en de Nederlander Robin van Persie ging tijdens de topper op Old Trafford tegen landskampioen Manchester United met 2-1 onderuit. Arsenal-speler Abou Diaby kopte in de 64e minuut de tweede treffer van Manchester langs zijn eigen doelman.

Het duel kantelde in de tweede helft, waarbij scheidsrechter Mike Dean een hoofdrol opeiste. Eerst gaf hij een strafschop toen Wayne Rooney werd aangetikt door doelman Manuel Almunia, later keurde hij de gelijkmaker van Van Persie in blessuretijd af wegens buitenspel van William Gallas. Trainer Wenger wond zich zo op over de beslissingen van de leidsman, dat hij nog naar de tribune werd verwezen. Eerder had Dean geweigerd een overtreding op Arshavin te bestraffen met een strafschop. Manchester kwam door de zege op de derde plaats, op drie punten van koploper Chelsea en Tottenham Hotspur.