Tomasson: "Resultaat is even het belangrijkste"

3 augustus 2009, 01:00   Bijgewerkt: 3 augustus 2009, 08:58

Heel overtuigend was het niet, wat het vernieuwde Feyenoord zondag liet zien tegen NEC. Maar omdat de seizoensouverture wel drie punten opleverde (2-0), zal niemand in Rotterdam-Zuid daar wakker van liggen. Het resultaat is in deze fase van het seizoen immers het belangrijkste, vinden ook doelpuntenmakers Jon Dahl Tomasson en Leroy Fer. "Rome is ook niet in één dag gebouwd."

Wie zondag de Kuip verliet, kreeg van brave vrijwilligers een DVD in handen gedrukt: een jaaroverzicht van Feyenoord in het seizoen 2008-2009. Het deed een beetje koddig aan, want iedereen die de ploeg een warm hart toedraagt zal het afgelopen seizoen juist het liefst zo snel mogelijk willen vergeten. Het vizier is op de toekomst, het tijdperk-Mario Been. Dat tijdperk begon zondag, met een 2-0 zege op NEC.

Wie de DVD wél zou bekijken, zou zien dat Feyenoord vorig seizoen thuis met 0-2 verloor van NEC. Wat dat betreft kan je zeggen dat de eerste winst binnen is voor de Rotterdammers. Ook ditmaal was NEC een lastige tegenstander, maar bleven de punten in de Kuip. Jon Dahl Tomasson opende de score, Leroy Fer maakte de 2-0.

"Misschien waren we iets te gretig", vult Leroy Fer zijn Deense teamgenoot aan. "Het was natuurlijk de eerste echte wedstrijd van het seizoen, iedereen wilde heel graag winnen. Daardoor verloren we soms het positiespel uit het oog. Er werd te veel balverlies geleden en we verzuimden soms rust in ons spel te leggen. In zulke wedstrijden moet je soms even je tijd pakken en de bal in de ploeg houden, maar dat kwam er niet van. Het leek wel of iedereen iets te graag wilde."

"Ons doel is natuurlijk om verzorgd voetbal te spelen, daar trainen we ook op. Het kan allemaal nog veel beter, maar het gaat absoluut de goede kant op", vervolgt Fer, die tegen NEC vanaf elf meter het tweede doelpunt maakte. "Tsja", zegt hij daarover, "normaal gesproken zijn Makaay en Tomasson de mensen voor de strafschoppen, maar zij waren allebei gewisseld. Ik zat lekker in de wedstrijd, dus ik vroeg aan Giovanni van Bronckhorst of ik hem mocht nemen. Dat vond hij prima."

Het eerste doelpunt, van Tomasson, was een cadeautje van NEC-verdediger Rens van Eijden. Hij kopte de bal te kort terug op zijn doelman Gabor Babos en de Deen profiteerde. "Ik houd wel van cadeautjes", lacht Tomasson. "Het veld was niet gesproeid, dus de bal bleef een beetje hangen. Daardoor kon ik er nog nét bij."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen