United met moeite langs promovendus Birmingham

Koen Freriks
16 augustus 2009, 16:26

Manchester United is het seizoen niet echt overtuigend begonnen. De Engelse landskampioen won op het eigen Old Trafford nipt met 1-0 van het gepromoveerde Birmingham City. Wayne Rooney maakte het beslissende doelpunt.

Hoe zou Manchester United reageren op het verlies van Cristiano Ronaldo? Dat was een beetje de grote vraag bij de eerste competitiewedstrijd van het seizoen. Manager Sir Alex Ferguson liet aankoop Antonio Valencia op de oude plek van Ronaldo spelen. De buitenspeler was echter te weinig aan de bal om zijn nieuwe fans te laten zien wat hij kan. Ook van van de andere flank (Nani) kwam weinig gevaar.

Rooney ontpopte zich tot de belangrijkste man op het veld door de enige goal te maken. Op aangeven van Nani kopte de Engelse spits eerst tegen de paal om daarna uit de rebound te scoren. 

Daarna was de zege nog lang niet binnen voor de Mancunians. Patrice Evra voorkwam de gelijkmaker van Franck Queudrue door diens kopbal van de lijn te halen. Aan de andere kant overkwam Dimitar Berbatov hetzelfde. Invaller Michael Owen maakte zijn debuut en werd uitgebreid toegejuicht. De fans moesten het daar ook mee doen, want juichen om doelpunten zat er niet meer in. United houdt wel de drie punten thuis.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen