Gio: "Schotland-uit mooie graadmeter voor Oranje"

8 september 2009, 12:23   Bijgewerkt: 8 september 2009, 14:11

Voor Nederland eindigt de WK-kwalificatiecyclus woensdag met een wedstrijd tegen Schotland. Op Hampden Park staat er voor Oranje niets meer op het spel, voor de Schotten heel veel. Ze hebben de punten hard nodig om kans te houden op WK-deelname. Cadeautjes hoeft Schotland echter niet te verwachten.

De huidige selectie van Nederland bevat twee spelers die het Schotse voetbal goed kennen. Glenn Loovens speelt momenteel voor Celtic, terwijl aanvoerder Giovanni van Bronckhorst tussen 1998 en 2001 onder contract stond bij Glasgow Rangers. FCUpdate.nl blikt met de Feyenoorder vooruit op de wedstrijd van woensdag.

 

Giovanni, zin om weer terug te gaan naar Schotland?

2001

2001

Hoe hoog schat jij dit Schotse nationale elftal in?

"Deze wedstrijd is voor ons een mooie graadmeter. In Glasgow is de sfeer altijd fantastisch. Er zullen 50.000 fans op de tribune zitten, die negentig minuten lang tekeer gaan. Het zal voor ons niet eenvoudig worden, zeker omdat Schotland móet winnen."

Is de situatie voor de Schotten vergelijkbaar met 2003, toen Oranje en Schotland een play-off speelden om een EK-ticket? Ook toen was het alles-of-niets.

2003

2003

Jij bent één van de weinige spelers in deze selectie van Oranje die er in november 2003 ook bij was, toen Nederland de heenwedstrijd in Glasgow met 1-0 verloor. Wat herinner je je nog van die wedstrijd?

2003

2003

Oranje is al een paar maanden zeker van WK-deelname. Het moet heerlijk zijn om vanuit die positie te zien hoe andere landen de grootste moeite hebben om Zuid-Afrika te halen.

In hoeverre is het voor jullie een motivatie om de kwalificatiereeks zonder puntverlies af te sluiten, na de zeven voorgaande overwinningen op rij?

"We hebben een heel goede kwalificatie achter de rug en willen dat passend afsluiten. Zeker ook omdat bij winst onze rating omhoog gaat en dat kan van pas komen bij de indeling van de potten voor de WK-loting. Met andere woorden: als we winnen van Schotland, is de kans weer een stukje groter dat we groepshoofd zijn bij die loting. Dat is natuurlijk belangrijk. Voor ons is het dus zaak om te winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen