Groep 1: slotfase redt Portugal en Zweden

5 september 2009, 21:53   Bijgewerkt: 5 september 2009, 23:35

Portugal leeft nog. De Zuid-Europeanen leken in Denemarken met 1-0 te gaan verliezen, maar debutant Liedson redde in de slotfase een punt. Omdat Zweden door een treffer in blessuretijd met 1-2 van het Hongarije van Erwin Koeman won, hebben deze vier teams allemaal nog kans op WK-deelname. Denemarken stevent af op groepswinst, Hongarije, Zweden en Portugal strijden om de tweede plek.

Groep A is ontegenzeglijk de 'poule des doods' van deze Europese kwalificatiecyclus naar het WK. Zweden, Portugal en Denemarken zouden allemaal niet misstaan op een mondiaal eindtoernooi en ook Hongarije is onder coach Erwin Koeman uitstekend gaan voetballen. Deze vier teams stonden zaterdag tegenover elkaar en Portugal en Zweden konden zich eigenlijk geen nederlaag permitteren. Met name Portugal zou bij verlies in Denemarken vrijwel uitgeschakeld zijn in de WK-strijd.

De Portugezen balanceerden op de rand van de afgrond toen Bendtner de Denen op 1-0 zette. Deze stand bleef lang op het scorebord, tot Liedson in de slotfase toesloeg. De geboren Braziliaan kreeg onlangs zijn Portugese paspoort en maakte tegen Denemarken zijn debuut in de nationale ploeg. Hij vierde dit debuut met een cruciaal doelpunt. Door zijn rake kopstoot werd het 1-1 en leeft Portugal nog.

Hongarije leek in eigen huis goede zaken te gaan doen tegen Zweden, maar ook Zweden sloeg in de slotfase toe. In blessuretijd maakte Zlatan Ibrahimovic op gelukkige wijze de winnende goal: 1-2. De inzet van de spits werd eigenlijk gekeerd door de Hongaarse keeper Gabor Babos (NEC), maar via de buik van Ibrahimovic rolde de bal alsnog over de doellijn. Tien minuten eerder was Hongarije nog langszij gekomen door middel van een benutte strafschop. Deze penalty werd toegekend na een overtreding van AZ'er Rasmus Elm op PSV-aanvaller Balazs Dzsudzsak.

Door de overwinning van Zweden en het gelijkspel bij Denemarken-Portugal is de leiding in de loodzware groep nog altijd in Deense handen. Hongarije staat nog tweede, maar voelt de hete adem van Zweden in de nek. Portugal, de nummer vier, moet de resterende wedstrijden winnen en hopen op misstappen van de concurrentie. Komende woensdag speelt Hongarije thuis tegen Portugal, terwijl Denemarken en Zweden uitwedstrijden spelen tegen respectievelijk Albanië en Malta.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen