Groep A: Van Gaal met Bayern niet langs Juve

Ger
30 september 2009, 22:36   Bijgewerkt: 1 oktober 2009, 00:00

Trainer Louis van Gaal is in zijn tweede Champions League-wedstrijd met Bayern München op een gelijkspel blijven steken. De Duitse topclub speelde op eigen veld doelpuntloos gelijk tegen Juventus. Arjen Robben moest zich vlak voor rust met een knieblessure laten vervangen.

Met Juventus trof Van Gaal een oude bekende uit zijn periode als Ajax-trainer. De Italiaanse club was in 1996 na strafschoppen te sterk voor de Amsterdammers in de finale van de Champions League. "Ik heb geen goede herinneringen aan Juventus", bekende Van Gaal. "Maar dat heeft verder geen invloed op de wedstrijd. Ik bereid mijn elftal altijd op dezelfde wijze voor, ongeacht de tegenstander. Voor mij is dit geen speciaal duel."

Gaal

Gaal

Müller had de thuisclub binnen vijf minuten al aan de leiding kunnen brengen. De aanvallende middenvelder werkte de bal - na prima voorbereidend werk van Robben - net naast de paal. Bayern kreeg voor de pauze nog een handvol mogelijkheden, maar een doelpunt bleef uit. De fraaiste actie kwam op naam van Ribéry, die Juve-verdedigers Giorgio Chiellini en Zdenek Grygera met een slalom te kijk zette. De stift van de Fransman ging daarna net over de lat.

Bij Bayern moest Van Gaal één van zijn onbetwiste basiskrachten noodgedwongen al vlak voor de rust wisselen. Robben verdraaide zijn knie en werd vervangen door Ivica Olic. Met de oud-speler van Hamburger SV op de rechterflank wist Bayern het niveau van voor de pauze niet meer te benaderen. Klose kreeg de beste kans om de thuisploeg alsnog aan de drie punten te helpen. De ervaren aanvaller wist zich echter geen raad met een uitstekende voorzet van Ribéry.

De Nederlandse scheidsrechter Eric Braamhaar leidde het andere duel in groep A tussen Bordeaux en Maccabi Haifa. De Fransen wonnen nipt met 1-0, door een treffer van Michael Ciani in de 83 minuut. Haifa verloor vijf minuten later Kayal door een rode kaart.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen