HSV doet Bayern München pijn in topper

Koen Freriks
26 september 2009, 21:06   Bijgewerkt: 26 september 2009, 22:45

Hamburger SV heeft de koppositie in de Bundesliga zaterdag met succes verdedigd. Het thuisduel tegen Bayern München eindigde zaterdag in 1-0. Mladen Petric bezorgde het elftal van Van Gaal met een doelpunt in de 72e minuut een nederlaag.

Bij HSV begonnen Eljero Elia en Joris Mathijsen in de basis. Marcus Berg maakte direct na de rust zijn opwachting, Romeo Castelen was geen speelminuten gegund. Bij Bayern München had Louis van Gaal geen plaatsen ingeruimd voor zijn aankopen Edson Braafheid en Danijel Pranjic. Arjen Robben is een onbetwistbare basisspeler en verscheen ook tegen HSV aan de aftrap.

HSV heeft na zeven speelronden zeventien punten, net zoveel als medekoploper Bayer Leverkusen. Leverkusen behaalde in de uitwedstrijd tegen 1. FC Köln ook een minimale zege: 1-0. Bayern zag de achterstand oplopen tot zes punten en staat voorlopig zesde.