Koeman: "Vorig seizoen uit ons hoofd zetten"

25 september 2009, 16:35

Voorafgaand aan de bekerontmoeting met Jong Ajax, die de Alkmaarders afgelopen dinsdag pas na verlenging met 2-0 wonnen, verloor AZ drie keer. Twee keer in de eredivisie, een keer in de CL-tegen Olympiakos. Trainer Ronald Koeman is daar niet door in paniek geraakt. "Als ik naar onze laatste twee duels kijk, hebben we vrijwel geen kans weggegeven. Aanvallend lukte het echter steeds niet."

Vergelijken met het vorige seizoen, waarin AZ kampioen werd, heeft volgens Koeman weinig zin. "Alles is nu anders. We moeten vorig jaar uit ons hoofd zetten. Het is gemakkelijker ergens te komen dan er te blijven. Vorig seizoen werden spelers ingezet die meteen in de 'flow' meegingen. Nu moeten ze laten zien dat ze sterk genoeg zijn om er in een moeilijke periode weer uit te komen."

Van grote onzekerheid binnen de selectie is geen sprake. Koeman: "We beseffen wel dat er nationaal gewonnen moet worden. Ik geloof echter niet dat de druk overdreven groot is. Als coach moet ik de spelers nu helpen. Bijvoorbeeld door op een manier te gaan spelen die minder kwetsbaar is. Maar gekke dingen gaan we niet doen. Laat ik vooral de zaken benadrukken die wel goed gaan. Die zijn er ook voldoende."

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen