Ontslag Beenhakker komt Been prima uit

11 september 2009, 13:43   Bijgewerkt: 11 september 2009, 15:11

Mario Been is niet rouwig om het ontslag van Leo Beenhakker als bondscoach van Polen. Beenhakker kan zich nu voltijd bezighouden met Feyenoord en dat is volgens Been een goede zaak. Tot zijn ontslag was Beenhakker parttime adviseur.

"Voor een trainer is ontslag natuurlijk vervelend, laat dat duidelijk zijn. Maar voor Feyenoord wordt alles duidelijker en makkelijker als hij hier dagelijks is, al moeten ze er eerst nog wel met Leo uitkomen natuurlijk. Een kantoortje in De Kuip had hij al, naast de kamer van de trainers. Dat mag ik nu wel zeggen, denk ik", aldus Been. 

Op de vraag of er voor hem veel verandert met Beenhakker vrijwel dagelijks in zijn buurt, antwoordde Been op de voor hem bekende wijze: "Tsja, hij schijnt weer op het veld te willen gaan staan. Maar zonder gekheid, ik denk niet dat het voor mij veel gevolgen zal hebben. Ik ben wel blij dat hij dadelijk fulltime aanwezig is. Het kan alleen maar beter worden. Ik had telefonisch al dagelijks contact met hem. En als hij bij Feyenoord was, kwam hij altijd even binnenlopen in de trainerskamer. Dan viel hij meteen in het gesprek, dat altijd over voetbal ging. Tactisch heeft hij geen echte inbreng, maar het is nog niet voorgekomen dat we samen niet op één lijn zaten."

Been: "Leo heeft de afgelopen maanden veel belangrijk werk achter de schermen verricht. Mede dankzij hem is er bijvoorbeeld toch nog geld los gekomen voor een aantal nieuwe spelers. Er ligt nog veel werk op hem bij Feyenoord te wachten, bij de scouting en bij de jeugdopleiding bijvoorbeeld. Maar ook zal hij inventief moeten zijn en vooruit moeten denken wat betreft de A-selectie. Wie komt erbij en wie gaat weg? Met Leo komt er zowel nationaal als internationaal natuurlijk wel even iemand binnen. Hij heeft een absolute meerwaarde voor Feyenoord", benadrukt de hoofdcoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen