Robben en Ribéry fit voor duel met Juventus

Ger
29 september 2009, 16:14

Arjen Robben en Franck Ribéry hielden lichte blessures over aan de verloren competitietopper bij Hamburger SV (1-0) van afgelopen weekeinde, maar zijn fit genoeg om woensdag in de Champions League-wedstrijd tegen Juventus aan de aftrap te verschijnen. Robben spreekt van 'een grote test' voor de nummer zeven van de Bundesliga.

Robbery, zoals het duo Robben en Ribéry liefkozend wordt genoemd, moet Bayern langs het Juventus van Diego leiden. De Braziliaan is meteen na zijn komst van Werder Bremen een belangrijke speler bij de ongeslagen nummer twee van de Italiaanse competitie. Diego kan woensdag zijn Europese debuut maken voor de Oude Dame. In de eerste Champions League-wedstrijd tegen Bordeaux (1-1) ontbrak hij wegens een hamstringblessure.

Bayern startte de Europese campagne met een overtuigende 0-3 overwinning bij Maccabi Haifa. De ploeg van Edson Braafheid en Mark van Bommel kreeg zaterdag echter een domper te verwerken in de Bundesliga tegen HSV. "Een nederlaag heeft altijd een negatieve invloed. Maar woensdag staan we er weer en kunnen we van Juventus winnen", zegt coach Louis van Gaal zelfverzekerd.

Bayern treedt woensdag wederom aan zonder spits Luca Toni. "Onze Italiaanse vriend Toni is er niet bij. Een speler moet 100 procent fit zijn", laat Van Gaal weten. De 32-jarige aanvaller kampte sinds mei met een achillespeesblessure. Hij maakte anderhalve week geleden zijn rentree bij de reserves van de Duitse club.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen