Twente steelt zege bij geplaagd Heerenveen

Ger
20 september 2009, 16:23   Bijgewerkt: 20 september 2009, 16:29

Het efficiënt spelende FC Twente heeft zondag drie punten overgehouden aan de uitwedstrijd tegen SC Heerenveen. De Enschedese ploeg zegevierde dankzij twee treffers van Miroslav Stoch: 0-2. Twente gaat nu met PSV aan de leiding in de Eredivisie, Heerenveen staat voorlaatste.

Beide clubs waren donderdag ook al met wisselend succes aan het hoofdtoernooi van de Europa League begonnen. Heerenveen wist zich voor eigen publiek geen raad met de geslepen spits Liedson, die Sporting Portugal met drie doelpunten aan een 2-3 overwinning hielp. FC Twente hield juist knap de volle winst over aan een bezoek aan de Turkse heksenketel van Fenerbahçe (1-2). Blaise N'Kufo scoorde twee keer voor de ploeg van trainer Steve McClaren.

Bryan Ruiz had de onderlinge verhoudingen een kwartier later nog meer onrecht kunnen aandoen door ook de tweede Twentse kans te benutten. De Costaricaan schoot de bal op aangeven van Nicky Kuiper in vrijstaande positie echter hoog over. Heerenveen, dat FC Twente vorig seizoen in de gewonnen finale van de KNVB Beker voor de laatste keer had getroffen, oogde aangeslagen en verzandde voor rust in veelvuldig balverlies en onnauwkeurige passes.

McClaren kon na het laatste fluitsignaal tevreden constateren dat zijn elftal ook weet te winnen op dagen waarbij de topvorm ontbreekt. Na de Europese verrassing bij Fenerbahçe vormt het opnieuw een bevestiging dat de groei bij FC Twente nog altijd gestaag doorzet. Dankzij de drie punten op Friese bodem gaat FC Twente samen met PSV, dat Feyenoord zondag in De Kuip versloeg, aan de leiding in de Eredivisie.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen