AC Milan wint blunderfestijn in Bernabeu

Koen Freriks
21 oktober 2009, 22:38   Bijgewerkt: 22 oktober 2009, 11:42

In een knotsgek duel is AC Milan als winnaar uit de strijd met Real Madrid gekomen (3-2). Royston Drenthe scoorde nog, maar kon niet voorkomen dat zijn ploeg de kwalitatief lage, maar spectaculaire topper van Groep C in de Champions League verloor. De keepers aan beide kanten eisten met elk een gigantische blunder de hoofdrollen op in Santiago Bernabeu.

dida

dida

Iker Casillas liet Dida in de tweede helft niet alleen staan in zijn rol als schlemiel. Sterker nog, de fouten die de doelman van Real Madrid maakte waren nog duurder. Het eerste doelpunt van Andrea Pirlo was hard ingeschoten, maar zeker niet onhoudbaar. De Italiaan mocht vanaf dertig meter vrij uithalen en Casillas liet zich verrassen in de korte hoek. Nog geen vier minuten daarna, in de 66ste minuut, beging Casillas net als zijn collega aan de overkant eerder een échte, grote blunder. Door een grove inschattingsfout van de Madrileense keeper kon Pato AC Milan op voorsprong zetten.