Boze Trapattoni: "Loting play-offs moet open zijn"

7 oktober 2009, 14:43

Giovanni Trapattoni is niet blij met de beslissing van de FIFA om tijdens de loting voor de WK-play-offs landen een beschermde status te geven. Acht Europese landen strijden in november om vier WK-tickets en door deze beschermde status kunnen de vier, op papier, beste landen niet tegen elkaar loten.

Trapattoni is bondscoach van Ierland, één van de landen die vrijwel zeker deelneemt aan de play-offs. Maar omdat ook landen als Frankrijk, Portugal, Rusland en Kroatië mogelijk moeten 'play-offen', kunnen de Ieren een beschermde status tijdens de loting wel vergeten. Het land zal dus tegen één van deze toplanden uitkomen.

Een slechte zaak, vindt Trapattoni. Hij vindt het nergens voor nodig dat landen tijdens de loting voor de play-offs een beschermde status krijgen. "De FIFA en UEFA moeten deze regel in de toekomst veranderden of afschaffen. De loting moet open zijn, zodat iedere deelnemer evenveel kans heeft. Elk land heeft het recht om zich te kwalificeren voor een EK of WK", vindt de ervaren Italiaan. Mocht Ierland inderdaad in de play-offs terecht komen, dan rekent Trapattoni op een stunt tegen een op papier beter land. "Ook grote landen kunnen verliezen. Wij zijn voor niemand bang."

Overigens kan Ierland zijn WK-kwalificatiegroep nog altijd winnen. Het land moet dan de laatste twee wedstrijden tegen Italië en Montenegro winnen en bovendien hopen dat Italië op de slotdag op eigen veld punten morst tegen Cyprus.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen