De Haan nieuwe trainer van Ajax Cape Town

Ger
15 oktober 2009, 11:27   Bijgewerkt: 15 oktober 2009, 12:42

Foppe de Haan gaat definitief aan de slag bij Ajax Cape Town. De 66-jarige Fries is de komende acht maanden de hoofdcoach van de Zuid-Afrikaanse satellietclub van Ajax. Hij wordt de opvolger van Mushin Ertugal, die naar het Turkse Sivasspor vertrok.

De Haan kwam via Hans Vonk, oud-speler van SC Heerenveen, met Ajax Cape Town in contact. De doelman verliet de Friezen afgelopen zomer voor de Zuid-Afrikaanse club. De Haan was na de mislukte EK-kwalificatie met Jong Oranje bij Heerenveen op parttimebasis werkzaam, onder meer om jonge talenten training te geven en coaches te begeleiden.

De Fries werd na een bezoek aan Ajax Cape Town, de huidige nummer zes van de ranglijst, aangenaam verrast. "Qua organisatie is Ajax Cape Town veel verder dan de andere clubs in Zuid-Afrika", zegt De Haan, die eerder dit jaar nog besloot zijn trainersloopbaan te beëindigen. "Ik was ook echt van plan om er mee op te houden. Meestal ben ik heel consequent, maar nu even niet."

"Deze kans komt maar één voorbij", beseft De Haan. "Iedereen kijkt naar Zuid-Afrika omdat het WK er aan komt. Als je dit ooit wil doen, moet je het nu doen. Er is een brede selectie van 22 man, er zijn genoeg trainers, de medische voorzieningen zijn op peil en er ligt een mooie accommodatie. Bovendien zijn ze bezig met de bouw van een nieuw stadion."

Heerenveen maakte volgens De Haan geen probleem van diens overstap naar Zuid-Afrika. "Ik heb ze ook vanaf het begin op de hoogte gehouden van de ontwikkelingen, ze vonden het prima", aldus de coach, die niet uitsluit dat hij na dit seizoen nog verdergaat in Zuid-Afrika. "Mijn contract loopt tot 1 juni, daarna zien we wel verder."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen