Frissen: "Slechts gesproken over steun, meer niet"

9 oktober 2009, 19:31   Bijgewerkt: 9 oktober 2009, 19:37

Ruim een half jaar na het afketsen van de fusie tussen Roda JC en Fortuna Sittard tot Sporting Limburg, duurt de discussie over het al dan niet toezeggen van financiële steun van de provincie Limburg aan de fusieclub nog altijd voort. Vrijdagavond zei gouverneur Leon Frissen dat hij nooit financiële steun aan Sporting Limburg heeft beloofd, iets wat door de Stuurgroep Topvoetbal Limburg wel wordt beweerd.

"'Natuurlijk zijn er gesprekken geweest, maar daar zijn steeds voorwaarden aan gekoppeld", citeerde L1 Frissen tijdens het debat over de mislukte fusieclub. Volgens Frissen is er wel gesproken over financiële ondersteuning van de provincie toen de sponsoren lieten weten geen geld in Sporting Limburg te willen steken. "Daarover hebben we inderdaad meegepraat, maar meer ook niet."

Van eventuele financiële steun werd uiteindelijk dus afgezien. De miljoenenschuld van Fortuna Sittard lag daaraan ten grondslag. De Stuurgroep slaagde er niet in een manier te vinden de schulden van de Sittardse club te saneren. "De schulden werden weliswaar geparkeerd in een andere BV, maar dat was geen maatschappelijke oplossing", besloot Frissen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen