Groep 8: Italië stelt WK-ticket in blessuretijd veilig

10 oktober 2009, 21:34   Bijgewerkt: 10 oktober 2009, 23:29

Regerend wereldkampioen Italië ontbreekt volgend jaar niet op het WK in Zuid-Afrika. De ploeg van bondscoach Marcello Lippi sleepte bij concurrent Ierland een 2-2 gelijkspel uit het vuur, wat precies voldoende was voor groepswinst.

Invaller Alberto Gilardino maakte in blessuretijd de gelijkmaker voor Italië en bezorgde zijn ploeg daarmee het ticket naar Zuid-Afrika. Enkele minuten eerder waren de Ieren op voorsprong gekomen via Sean St Ledger. Voor rust had Whelan de thuisclub al een keer op voorsprong gezet, toen maakte Camoranesi gelijk.

Ierland kan door het gelijkspel groepswinst vergeten, maar de ploeg kan zich wel opmaken voor de play-offs. Bulgarije had Ierland nog kunnen inhalen, maar de Bulgaren vergooiden hun kansen. Op bezoek bij Cyprus ging de ploeg met liefst 4-1 onderuit. Konstantinos Charalampidis scoorde twee keer voor de thuisploeg, Dimitar Berbatov van Manchester United maakte het enige doelpunt voor de Bulgaren. 

In dezelfde groep boekte Montenegro de eerste zege van de kwalificatiecyclus. Tegen Georgië werd het 2-1. Andrija Delibasic maakte het winnende doelpunt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen