Groep A: Kater voor Van Gaal in Bordeaux

Koen Freriks
21 oktober 2009, 23:03   Bijgewerkt: 22 oktober 2009, 09:18

Louis van Gaal heeft aan zijn bezoek aan de Franse wijnstad Bordeaux een flinke kater overgehouden. De trainer van Bayern München zag zijn ploeg woensdagavond tijdens de derde speelronde van de Champions League op pijnlijke wijze verliezen in Stade Chaban Delmas: 2-1. Daardoor raakte de Duitse recordkampioen de eerste plaats in groep A kwijt. De Franse ploeg miste in de tweede helft liefst twee strafschoppen. Bayern eindigde het duel met negen man door rode kaarten voor Müller en Van Buyten.

Het duel in Bordeaux, waar Bayern München in 1996 de UEFA Cup won, begon nog wel voorspoedig voor de manschappen van Van Gaal. In de zesde minuut deponeerde Michael Ciani de bal in eigen doel. In de 27e minuut maakte hij zijn fout goed met een fraaie hakbal, 1-1.

Na een half uur moest Bayern met tien man verder, nadat de jonge aanvaller Thomas Müller met zijn tweede gele kaart het veld diende te verlaten. Bordeaux profiteerde snel van de numerieke meerderheid. Dankzij een treffer van Marc Planus, opnieuw uit een spelhervatting, ging de Franse ploeg met een voorsprong de rust in (2-1).

Na de pauze maakte Bayern met tien man vergeefs jacht op de gelijkmaker. Na ruim een uur miste Gourcuff namens Bordeaux een strafschop. Dat deed ploeggenoot Jussie hem na in de 88e minuut. Maar Bayern, met Mark van Bommel als basisspeler, strafte die dubbele misser niet af. Daniel van Buyten kreeg voor het veroorzaken van de tweede strafschop ook nog rood bij de bezoekers.

Juventus boekte in de andere wedstrijd een zakelijke zege op Maccabi Haifa. Giorgio Chiellini maakte het enige en dus beslissende doelpunt namens de Italianen, die Bayern München voorbij gaan in Groep A. Bordeaux staat verrassend eerste.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen