Hiddink: "Door FIOD geen ambassadeur KNVB"

13 oktober 2009, 09:08   Bijgewerkt: 13 oktober 2009, 15:03

Guus Hiddink bevestigt dat hij geen ambassadeur wil worden van de Nederlands/ Belgische bid voor het WK van 2018, omdat de belastingdienst jaren geleden op hem gejaagd is. De coach is nog lang niet vergeten hoe de FIOD hem voor de rechter sleepte en heeft daarom weinig trek om ons land een dienst te bewijzen.

Hiddink werd door de KNVB gevraagd om ambassadeur te worden, maar bedankte voor de eer. "Met de KNVB heb ik geen probleem. Ik heb met directeur betaald voetbal Henk Kesler ook een goed gesprek gehad. Maar ik heb een ander gevoel bij de Nederlandse overheid", zegt hij in De Telegraaf. "Die is met de belastingaffaire niet goed voor me geweest. Nadat de kwestie juridisch was afgerond, heeft de FIOD het dossier overgedragen aan België. Ze zijn me blijven zoeken en dat stoort me. Daarom heb ik geen trek om nu als een boegbeeld van Nederland op te treden."

Pikant is dat ook Rusland Hiddink gevraagd heeft om ambassadeur te worden. Ook de Russen willen het WK van 2018 binnenslepen. "Ik ben gevraagd door Vitaly Mutko, minister van Sport en daarnaast president van de Russische voetbalfederatie. Rusland heeft grote plannen met het WK en heeft mij verzocht daaraan bij te dragen. Ik heb gezegd erover na te willen denken", laat de succescoach weten.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen