Martens: "Voorlopig niet meer naar ranglijst kijken"

Ger
18 oktober 2009, 12:56   Bijgewerkt: 18 oktober 2009, 16:27

Na de breed uitgemeten problemen bij hoofdsponsor DSB voegde AZ zaterdag zelf een passend hoofdstuk aan het tegenvallende seizoen toe. De geplaagde formatie van coach Ronald Koeman ging diep in blessuretijd kopje onder bij lijstaanvoerder FC Twente. FCUpdate.nl sprak met Maarten Martens over de problemen bij de landskampioen.

AZ lijkt het lek maar niet boven te kunnen krijgen. Dit is al de vijfde nederlaag in tien competitieduels.

Helaas is ons dit de afgelopen maanden inderdaad al vaker overkomen. Tegen FC Twente hebben we het de eerste helft niet goed gedaan. Op zich stonden we prima in positie, maar we waren te afwachtend. We gaven de tegenstander zodoende vertrouwen. In de tweede helft hebben we wat omzettingen gedaan en dat pakte heel goed uit. We waren agressiever en dat leidde tot de doelpunten.

Van de voorsprong konden jullie niet lang genieten.

dembele

dembele

Heb je een verklaring voor de slechte resultaten?

Dat vragen we onszelf ook af. Is het pech? Zijn we niet scherp genoeg? Je ziet het wel vaker bij ploegen die niet goed draaien. FC Twente zit momenteel juist in een uitstekende fase en dan dwing je dat geluk wél af. Wij zitten momenteel in de hoek waar de klappen vallen.

Door de interlandverplichtingen hadden jullie een korte voorbereiding op deze wedstrijd.

We hadden inderdaad maar heel kort de tijd om de koppen bij elkaar te steken. We konden slechts één echte training met elkaar afwerken. Toch wist iedereen dat dit een heel belangrijke wedstrijd was. Met een overwinning hadden we laten zien dat we nog serieus meedoen. Nu moeten we voorlopig een stapje terug doen.

De afgelopen dagen is veel gepraat over de problemen bij hoofdsponsor DSB. Heeft dat invloed gehad op het elftal?

supporters
fans
scheringa
spandoek

fans

scheringa

spandoek]}Die gebeurtenissen hebben geen grote rol gespeeld. Nu we verloren hebben, zullen veel mensen dat gaan denken, maar als spelersgroep hebben we ons daar de afgelopen dagen echt weinig mee bezig gehouden. Er is ons duidelijkheid gebracht over de situatie. Verder hebben wij daar, zeker op korte termijn, ook niets mee te maken. In de kleedkamer is het nauwelijks een gespreksonderwerp. De sponsorperikelen gaven de wedstrijd tegen FC Twente voor mij geen extra lading. 

Veel tijd om bij dit verlies stil te staan is er niet. Dinsdag wacht Arsenal alweer in de Champions League.

Dat klopt, we wisten natuurlijk op voorhand dat het een heel ander jaar zou worden. Met die Europese topwedstrijden hebben we een veel drukker seizoen. Daarom was er ook rekening gehouden met de mogelijkheid dat het allemaal wat minder zou kunnen gaan. We moeten weer snel een streep onder deze nederlaag zetten en onze aandacht richten op het duel met Arsenal.

Een blik op de ranglijst maakt nu niet vrolijk. AZ staat nu al elf punten achter op FC Twente.

Is het voor AZ door de vele teleurstellingen meer een mentale kwestie geworden in plaats van een voetballend probleem?

Ja, in de huidige situatie is het zeker meer een mentale kwestie. We kunnen goed voetballen, dat hebben we vaak genoeg bewezen. We moeten nu bereid zijn om de tegenslagen aan de kant te schuiven en ons weer op te laden voor de volgende wedstrijd.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen