"Nederland is nog niet van Dirk Scheringa af"

19 oktober 2009, 14:16   Bijgewerkt: 19 oktober 2009, 15:08

Er staat een Champions League-wedstrijd tegen Arsenal op het programma, maar de aandacht ging maandag bij AZ vooral uit naar de situatie rond de DSB Bank en Dirk Scheringa. De bank, hoofdsponsor van AZ, is officieel failliet verklaard. "Nu ontstaat een nieuwe situatie", aldus AZ-directeur Toon Gerbrands.

Het faillissement van de DSB Bank heeft voorlopig maar één gevolg voor AZ: de ploeg moet op zoek naar een nieuwe hoofdsponsor. Dat zijn de feiten. Maar de gevolgen kunnen verstrekkender worden als de curator van de DSB Bank gaat kijken naar DSB Beheer, de organisatie die boven de bank staat. Ook AZ valt onder DSB Beheer, aangezien alle aandelen van de club in handen zijn van Dirk Scheringa. Het ligt voor de hand dat er op korte termijn ook een curator komt voor DSB Beheer, die dan kan bepalen wat er met het aandelenpakket van AZ gebeurt.

{image[252239][right-half][Dirk Scheringa Toon Gerbrands]}"Dat klopt", zei Gerbrands tijdens een drukbezochte persconferentie in het DSB Stadion. "Maar daarover zal later deze week meer duidelijk worden. Sinds vandaag hebben we een nieuwe situatie, namelijk dat de DSB Bank failliet is. Pas als er conclusies getrokken worden over DSB Beheer, kunnen we duidelijk maken wat voor gevolgen dat voor AZ gaat hebben. De aandelen kunnen dan in handen komen van de curator. Hij kan ze gaan verkopen, maar zo eenvoudig gaat dat niet. De licentiecommissie van de KNVB en onze Raad van Commissarissen moet daarvoor toestemming geven. Maar nogmaals: daarover is nu nog niets duidelijk. Voorlopig blijft Dirk Scheringa daarom gewoon voorzitter van AZ."

Gerbrands toonde veel medeleven met Scheringa, die AZ groot gemaakt heeft. "Ik werk al 7,5 jaar nauw met hem samen en heb veel aan hem te danken. Dat hij nu zo veel persoonlijk leed over zich heen krijgt, doet me wel wat. Absoluut. Maar één ding is zeker: Dirk geeft nooit op. Nu ook niet. Hij heeft de elfstedentocht uitgereden, hij gaat altijd door. 'Pijn is tijdelijk, opgeven is voor altijd', zegt hij wel eens. Ook nu geeft hij niet op. Ik hoorde dat hij een boek wil schrijven, een film wil maken of lezingen wil geven. Eén ding is zeker: Nederland is nog niet van Dirk Scheringa af."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen