Scheringa moet ook AZ afstaan

20 oktober 2009, 08:28   Bijgewerkt: 20 oktober 2009, 09:52

Dirk Scheringa moet afscheid nemen als eigenaar van AZ. De voorzitter van de landskampioen gaat deze week het faillissement van DSB Beheer aanvragen, de moedermaatschappij van AZ. "Dat betekent dat ik de voetbalclub AZ kwijt ben", zei Scheringa maandag in het tv-programma Pauw en Witteman. 

Scheringa moet ook zijn museum en kunstcollectie afstaan, die samen een waarde van 76 miljoen euro hebben. "Dan houd ik nog een huis over in Spanje, mijn huis in Drenthe en mijn woonhuis. Het huis in Spanje moet ik echter verkopen om in de toekomst van te leven", lichtte Scheringa openhartig zijn financiële situatie toe. 

Scheringa is door de ondergang van de DSB Bank bijna zijn complete vermogen kwijt. Alle aandelen van AZ vallen onder DSB Beheer, waardoor die bij een faillissement dus in de verkoop moeten worden gezet om schulden af te lossen. In principe kan elke geïnteresseerde met een fortuin de club straks overnemen.

De AZ-preses zal de komende tijd niet veel bij de Alkmaarse club te zien zijn. "Het is verstandig om even de luwte op te zoeken", aldus Scheringa. "De curator gaat de komende maanden een goede oplossing zoeken voor AZ. De club komt in ieder geval in andere handen. Dat kan bijvoorbeeld in een stichting of een groep rijke mensen kan opstaan en investeren in de club."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen