Egypte en Algerije 'play-offen' voor WK-ticket

14 november 2009, 20:59   Bijgewerkt: 14 november 2009, 21:04

Het is nog tot woensdag ongewisse wie met het laatste WK-ticket van de Afrikaanse zone aan de haal gaat. In een play-offwedstrijd in Soedan strijden Algerije en Egypte om het laatste startbewijs voor de mondiale titelstrijd in Zuid-Afrika.

De barragewedstrijd is noodzakelijk omdat beide landen in Groep C gelijk eindigden. Na zes duels delen ze de eerste plaats met ieder dertien punten. Ook het onderlinge resultaat geeft geen doorslag aangezien dat na twee confrontaties 3-3 is. Na een 3-1 overwinning van Algerije begin juni, won Egypte zaterdag thuis met 2-0.

Overigens waren de Algerijnen luttele minuten verwijderd van WK-deelname. Lange tijd stonden ze met 1-0 achter, door een vroeg tegendoelpunt van Amr Zaki, maar die score zou Algerije niet van kwalificatie houden. Mohamed Aboutreika schoot diep in blessuretijd de Algerijnse WK-droom (voorlopig) aan diggelen: 2-0.

Zuid-Afrika (gastland), Ghana, Ivoorkust, Nigeria en Kameroen zijn al wel verzekerd van een plaats op de mondiale eindronde, komende zomer.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen