Extra ring op olympisch stadion voor WK

9 november 2009, 11:26   Bijgewerkt: 9 november 2009, 13:30

Het olympisch stadion in Amsterdam maakt deel uit van de plannen van Nederland en België voor het wereldkampioenschap van 2018 of 2022. Als de mondiale titelstrijd in de lage landen gehouden wordt, krijgt het stadion een (tijdelijke) extra ring.

Nederland levert mogelijk vijf speelsteden en zeven stadions voor het WK. De bedoeling is dat er in Amsterdam in de ArenA en het olympisch stadion wordt gespeeld. Rotterdam wil naast de Kuip een nieuw onderkomen voor 80.000 fans bouwen. Eindhoven, Heerenveen en Enschede zijn de overige kandidaatsteden van Nederland. België presenteerde de speelsteden Brussel, Antwerpen, Genk, Gent, Brugge, Charleroi en Luik. De FIFA eist dat alle WK-stadions een capaciteit van 44.000 toeschouwers hebben. De finale en openingswedstrijd wordt gespeeld in een stadion van 80.000 fans. Behalve het nieuwe stadion in Rotterdam, krijgen de ArenA en het Koning Boudewijnstadion in Brussel mogelijk ook die capaciteit.

De FIFA besluit eind volgend jaar waar de WK's van 2018 en 2022 gehouden worden. Eén van beide toernooien vindt vrijwel zeker plaats in Europa. Naast Nederland en België hebben ook onder meer Engeland, Spanje en Rusland interesse.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen