Anderlecht knokt zich op valreep naast AA Gent

27 december 2009, 19:55   Bijgewerkt: 27 december 2009, 22:25

In de Belgische competitie is koploper Anderlecht op de valreep ontsnapt aan een zeldzame nederlaag. Op bezoek bij AA Gent, de nummer drie van de ranglijst, knokte de ploeg uit Brussel zich van een 2-0 achterstand naar een 2-2 gelijkspel. Invaller Tom de Sutter maakte in de laatste minuut de gelijkmaker.

Door het gelijkspel behoudt Anderlecht, dat al negen wedstrijden op rij niet verloren heeft, zijn ruime voorsprong op de concurrentie. Club Brugge staat tweede op vijf punten, nummer drie AA Gent heeft acht punten achterstand. Bovendien speelde Gent één wedstrijd meer. Zondag hadden de Buffalo's een ideale mogelijkheid om deze achterstand te verkleinen, maar deze poging strandde in het zicht van de haven.

Milos Maric zette AA Gent al snel op het goede spoor. Hij schoot na zeven minuten een vrije trap binnen. Elimane Coulibaly maakte er vlak na rust zelfs 2-0 van, door een hoekschop van teamgenoot Adnan Custovic van dichtbij binnen te tikken. Jonathan Legear zorgde na een uur voor de aansluitingstreffer, waarna een slotoffensief in de 89ste minuut leidde tot de gelijkmaker van invaller De Sutter. De aanvaller volleerde knap raak na een goede actie van een andere invaller, de Braziliaan Kanu.

It's showtime! Wed €10 en scoor €50 aan free bets!

Officiële tickets voor Europese topwedstrijden koop je veilig en vertrouwd bij FCUpdate.nl