Bayern dendert door, Elia trefzeker voor HSV

12 december 2009, 17:18   Bijgewerkt: 12 december 2009, 19:48

De problemen van Louis van Gaal bij Bayern München lijken verleden tijd te zijn. Enkele dagen na de eclatante Champions League-zege bij Juventus (1-4) boekte Bayern ook in de Duitse competitie een klinkende overwinning. Op bezoek bij VfL Bochum werd het liefst 1-5. Ook Hamburger SV had een uitstekende middag. Mede dankzij twee doelpunten van Eljero Elia won de ploeg met 0-4 bij 1.FC Nürnberg.

Hamburger SV kon wel een succesje gebruiken, want de laatste competitiezege dateerde alweer van 4 oktober. Daarna speelde HSV zeven duels in de Bundesliga, waarvan het er twee verloor en vijf gelijk speelde. Hierdoor dreigde de ploeg de aansluiting met de top te verliezen, maar door de overwinning bij Nürnberg sluit HSV toch weer aan. Het gat naar koploper Bayer Leverkusen, dat vrijdag 2-2 speelde tegen Hertha BSC, bedraagt vier punten. Bij HSV was Elia de grote man. De Nederlandse international scoorde niet alleen twee keer, maar verzorgde ook één assist. 

Bayern klimt door de zege naar de tweede plek, slechts twee punten achter koploper Leverkusen. Werder Bremen en Schalke 04, de nummers drie en vier, spelen later vandaag tegen elkaar. De winnaar van die wedstrijd klimt naar de tweede plek.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen