Brands bevestigt interesse AZ in Adriaanse

15 december 2009, 09:02   Bijgewerkt: 15 december 2009, 09:12

Het lijkt slechts een kwestie van tijd voordat AZ rond de tafel gaat zitten met Co Adriaanse. Technisch directeur Marcel Brands van de Alkmaarse club bevestigt dat de Amsterdammer een belangrijke kandidaat is om komende zomer Dick Advocaat op te volgen, die de rest van het seizoen op interim-basis op de bank zit. "Co staat er bij iedereen goed op: de fans, de club en bij mijzelf", zegt hij in De Telegraaf.

Adriaanse was een half jaar geleden al in beeld bij AZ, maar wees de interesse toen af omdat hij er een jaartje tussenuit wilde. Toen Ronald Koeman vorige week ontslagen werd en het bestuur Dick Advocaat aanstelde, bracht Brands Adriaanse hiervan op de hoogte. De directeur liet toen direct weten dat Adriaanse een belangrijke kandidaat is om Advocaat op te volgen, zo liet de coach zondag al weten.

"Ik heb letterlijk tegen hem gezegd: 'je weet hoe wij over je denken. Daar is sinds afgelopen zomer niets in veranderd. Wellicht volgend seizoen.'", aldus Brands. "Formeel hebben we niks gedaan. Maar Co mag het zo interpreteren, zoals hij het zondag in Studio Voetbal heeft gedaan. Daar is niks mis mee, daar hoeven we niet geheimzinnig over te doen. Als Co straks nog in de markt is, is hij kandidaat bij AZ."

Adriaanse was eerder tussen 2002 en 2005 hoofdcoach van AZ. In zijn laatste seizoen bereikte hij met de club zeer verrassend de halve finale van de UEFA Cup.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen