Catania drukt Juve en Ferrara verder in problemen

Koen Freriks
20 december 2009, 17:30   Bijgewerkt: 20 december 2009, 17:41

Juventus heeft zondag opnieuw een tik te verwerken gekregen. De Oude Dame verloor in de Serie A met 1-2 van Catania en dreigt de aansluiting met koploper Internazionale te verliezen.

Het was alweer de derde nederlaag op rij voor Juventus, dat in het toernooi om de Europa League de volgende tegenstander van Ajax is. In de Champions League verloor het elftal van trainer Ciro Ferrara met 1-4 van Bayern München. Daarna volgde vorig weekeinde de nederlaag bij Bari in de competitie: 3-1.

Catania kwam zondag halverwege de eerste helft op voorsprong door een benutte strafschop van Jorge Andres Martinez. Hasan Salihamidzic maakte in de 66e minuut gelijk. Mariano Julio Izco nam drie minuten voor tijd het winnende doelpunt voor zijn rekening: 1-2.

Juventus heeft zes punten minder dan Inter, dat zondagavond de voorsprong bij winst op Lazio Roma tot negen punten vergroot. De wedstrijden Genoa-Bari, Udinese-Cagliari en Bologna-Atalanta werden afgelast.