Cruijff legt verzoek Wenger naast zich neer

Ger
14 december 2009, 15:57

Tegen de uitdrukkelijke wens in van clubtrainer Arsene Wenger heeft de nieuwe bondscoach Johan Cruijff middenvelder Cesc Fabregas toch opgeroepen voor de Catalaanse selectie. De gelegenheidsformatie, die twee keer per jaar een oefenwedstrijd speelt, komt op 22 december in Barcelona tegen Argentinië uit. Vijf dagen later dient Fabregas met Arsenal aan te treden in de Premier League.

{image[262706][left-half][]}"Ik heb geprobeerd in contact te komen met Cruijff, maar dat is niet gelukt", liet Wenger maandag op de website van de Londense club weten. Hij had vrijdag al aangegeven dat Arsenal voorlopig geen spelers meer voor oefeninterlands afstaat wegens het drukke programma in Engeland.

"Er zijn deze maand verzoeken binnengekomen voor een stuk of zes spelers", gaf Wenger aan. "Maar ik heb de meeste basisspelers vorige week tegen Olympiakos voor de Champions League geen rust gegeven om hen later een oefeninterland te laten spelen."

Door de zware enkelblessure die zijn sterspeler Robin van Persie vorige maand bij Oranje in de oefeninterland tegen Italië opliep, heeft Wenger het momenteel helemaal gehad met vriendschappelijk interlandvoetbal. De Franse coach overweegt zelfs een rechtszaak tegen de KNVB aan te spannen om financiële compensatie voor het wegvallen van zijn Nederlandse aanvaller af te dwingen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen