'Huistra volgt Jans op bij FC Groningen'

Koen Freriks
22 december 2009, 07:36   Bijgewerkt: 22 december 2009, 07:49

Pieter Huistra is vanaf de zomer van 2010 de nieuwe trainer van FC Groningen, meldt De Telegraaf. De huidige coach van Jong Ajax volgt Ron Jans op, die tijdens dit seizoen aankondigde na acht succesvolle jaren een andere uitdaging te willen zoeken. 

Ajax zou al hebben ingestemd met een vertrek van de voormalig linksbuiten. Huistra is geen onbekende van FC Groningen. Hij speelde tussen 1984 en 1987 voor de Groningse club en debuteerde daar als profvoetballer. 

Huistra volgde na zijn loopbaan als speler de cursus Coach Betaald Voetbal met onder meer Marco van Basten, die hem naar de ArenA haalde als stagiair. Dit seizoen kreeg hij door het vertrek van Adrie Koster naar Club Brugge de kans van Ajax om de beloften te trainen. 

Het hoofdtrainerschap bij FC Groningen is zijn eerste grote klus. Huistra was eerder wel actief als assistent bij Vitesse, jeugdtrainer bij FC Groningen en bondscoach voor spelers tot 17 jaar. As speler droeg hij acht keer het shirt van Oranje en kwam hij uit voor Groningen, Veendam, FC Twente en Glasgow Rangers.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen