Real schudt Valencia af in Spaanse titelrace

12 december 2009, 23:55   Bijgewerkt: 13 december 2009, 00:31

In de Primera Division heeft Real Madrid na een spectaculaire tweede helft Valencia op zes punten achterstand gezet. De huidige nummer twee van Spanje won, na een 0-0 ruststand, met 3-2 op Mestalla. De Koninklijke heeft vijf punten minder dan leider FC Barcelona, dat wel één duel meer heeft gespeeld dan Real.

De wedstrijd in de sinaasappelenstad kwam pas na de theepauze op gang. Voor rust was een schot op de paal van Sergio Ramos het enige moment van opwinding voor beide doelen. In het tweede bedrijf legden beide clubs een aanzienlijk betere pot op de mat. De eerste goal liet dan ook niet lang op zich wachten. Gonzalo Higuain kopte, geheel vrijstaand, de 0-1 binnen na een mooie voorzet van Karim Benzema. Niet lang na de openingsgoal was de score alweer in evenwicht. David Villa scoorde ook met zijn hoofd. Voor de Spaanse international was het pas zijn eerste treffer tegen Real Madrid in zijn carrière.

Valencia antwoordde vlot op het tegendoelpunt van de bezoekers, maar vijf minuten na de gelijkmaker liet de thuisclub zich opnieuw de kaas van het brood eten. Met een slimme steekpass bracht Marcello Gonzalo Higuain in stelling. De Argentijn bleef koel en schoot Real opnieuw op voorsprong.

Ook die klap overwon Valencia; invaller Joaquin maakte tien minuten voor tijd immers gelijk. Het waren echter tóch de Madrilenen die met de volle buit terugkeerden naar de hoofdstad. Ezequiel Marcelo Garay bepaalde in de 83ste minuut de eindstand op 2-3 door een vrije trap van Xabi Alonso raak te koppen.

Bij Real stond Rafael van der Vaart in de basis. De Nederlander werd een kwartier voor het eindsignaal vervangen door Raul. Royston Drenthe zat de hele wedstrijd op de bank van de hoofdstedelingen. Bij Valencia gold hetzelfde voor Hedwiges Maduro.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen