Van Gaal coach van het jaar op Sportgala

Ger
15 december 2009, 21:08   Bijgewerkt: 15 december 2009, 21:48

Louis van Gaal heeft dinsdagavond tijdens het Sportgala in Amsterdam de trofee gekregen voor coach van het jaar. De oefenmeester van Bayern München kreeg de meeste stemmen van 51 collega-coaches.

De 58-jarige Van Gaal werd vorig jaar met AZ kampioen van Nederland. Hij kreeg tijdens de verkiezing de voorkeur boven bondscoach Vera Pauw van het nationale vrouwenvoetbalelftal en bondscoach Avital Selinger van het nationale vrouwenvolleybalteam. Van Gaal is de opvolger van Robin van Galen, die vorig jaar de waterpolosters olympisch kampioen maakte.

"Dit is fantastisch, omdat ook de media hieraan meegedaan heeft", reageerde de 58-jarige coach in de RAI met een kwinkslag op de uitverkiezing. Hij werd in 1995 met Ajax na het winnen van de Champions League tot sportploeg van het jaar gekozen.

Van Gaal dankte naast de spelers en het bestuur van AZ ook de voormalige voorzitter Dirk Scheringa. "De lijnen waren kort bij AZ. En het is met Dirk Scheringa niet zo goed gegaan dit jaar", refereerde hij aan het debacle rond de failliete bank van Scheringa, DSB.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen