Van Gaal: "We kunnen nog beter dan dit"

19 december 2009, 23:05   Bijgewerkt: 21 december 2009, 13:41

Zaterdagmiddag won Bayern München zijn derde wedstrijd op rij met ruime cijfers. Na een 4-1 overwinning in Turijn op Juventus volgde een 5-1 zege bij VfL Bochum. Op eigen veld sloot der Rekordmeister de eerste seizoenshelft af met een 5-2 winstpartij op hekkensluiter Hertha BSC. Trainer Louis van Gaal is tevreden met dat resultaat.

"Ik ben zeer tevreden en gelukkig met het resultaat en de manier waarop we hebben gespeeld", jubelde de Amsterdammer na afloop van de doelpuntrijke wedstrijd. "We kunnen echter nog beter spelen, daar ben ik van overtuigd."

Als gevolg van de zege op Hertha sluit Bayern het kalenderjaar af op de derde plaats in de Bundesliga. De achterstand op koploper Bayer Leverkusen is twee punten. Na een teleurstellend begin van de competitie leek het er niet op dat Bayern er bij de winterpauze zo goed zou voorstaan. Van Gaal denkt dat de opmars te danken is aan het feit dat zijn team nu trefzekerder is dan in de eerste fase van het seizoen. "Mario Gomez en Ivica Olic spelen daarin een grote rol", licht hij toe. "Maar ik denk dat de samenwerking in ons team de belangrijkste factor is."

De positie van Van Gaal werd in de Duitse media langzaam maar zeker ter discussie gesteld. De oud-trainer van Ajax, FC Barcelona, Oranje en AZ verwacht dat de druk verleden tijd is. "We hebben nu vier weken winterstop. Ik verwacht dat we een rustige kerst zullen krijgen", besluit Van Gaal.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen