Barça rondt heenronde af met ruime zege

23 januari 2010, 21:50   Bijgewerkt: 23 januari 2010, 23:19

FC Barcelona mag terugkijken op een geslaagde eerste seizoenshelft. Zaterdag sloot de regerend kampioen van Spanje, Europa en de wereld de heenronde af met een overwinning bij Real Valladolid (0-3) en bleef daardoor voor de negentiende maal dit seizoen ongeslagen in de Primera Division.

Barcelona had aan slechts twee minuten voldoende om het treffen te beslissen. In de 21ste minuut volleerde Xavi de 0-1 binnen. Nog geen zestig seconden later maakte Daniel Alves er van grote afstand 0-2 van. Ondanks de comfortabele marge bleven de Catalanen het spel dicteren. Tien minuten na de theepauze leverde dat de 0-3 op van Lionel Messi. De Argentijn scoorde op aangeven van Zlatan Ibrahimovic.

Als gevolg van de winstpartij neemt Barcelona een voorsprong van acht punten op nummer twee Real Madrid. De Madrilenen brengen dat gat weer terug tot vijf als ze zondag een thuiszege boeken op nummer zestien Malaga.