Vierklapper Rooney loodst ManU naar kop

23 januari 2010, 17:53   Bijgewerkt: 23 januari 2010, 19:31

Dankzij een wervelend optreden van Wayne Rooney is Manchester United zaterdag naar de koppositie in de Premier League geklommen. De Engelse spits maakte in de thuiswedstrijd tegen Hull City alle doelpunten van The Red Devils: 4-0.

Rooney opende al na zeven minuten de score, op aangeven van Paul Scholes. Hull, waar George Boateng aan de aftrap verscheen en Jan Vennegoor of Hesselink de hele match op de bank zat, bleef ondanks de vroeg opgelopen schade in het duel. Pas in de slotfase gooide Rooney de wedstrijd op slot. Acht minuten voor tijd tilde de international de score naar 2-0, niet ver daarna kopte hij de 3-0 op het scorebord en in blessuretijd bepaalde hij de eindstand op 4-0, na voorbereidend werk van invaller Dimitar Berbatov. Edwin van der Sar stond bij de galavoorstelling van Rooney de hele wedstrijd in het doel van Manchester United.

Door de winst klimt ManU naar de eerste positie in Engeland. Het heeft twee punten meer dan nummers twee Arsenal en Chelsea. De Londense clubs, die dit weekeinde vanwege bekerverplichtingen niet in actie komen, speelden wel minder duels dan de equipe van Sir Alex Ferguson. Arsenal heeft nog één match tegoed, Chelsea twee.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen