Barcelona-negental vervolgt zegereeks

6 februari 2010, 22:01   Bijgewerkt: 7 februari 2010, 00:41

Er staat geen maat op FC Barcelona. Zaterdag boekte de kampioen van Spanje, Europa en de wereld een 2-1 overwinning op Getafe en bracht daarmee zijn serie opeenvolgende zeges naar vijf. Bovendien is de equipe van Pep Guardiola nog altijd zonder nederlaag in de Primera Division.

De laatste twee seizoenen pakte Getafe telkens een punt in de uitwedstrijd in Camp Nou. De kans dat dit ook deze jaargang zou lukken, slonk al na zeven minuten: met een schot van afstand opende Lionel Messi de score. Daarna was Barça de betere, al wist het niet te scoren. Wel kreeg het rood, na een overtreding van Gerard Pique.

Ondanks dat Barcelona bijna driekwart wedstrijd met een man minder speelde, kwam het niet in de problemen. In het tweede bedrijf maakte Xavi er 2-0 van. In de slotfase werd het nog wel even spannend toen ook Rafael Marquez met rood werd bestraft voor een overtreding in het zestienmetergebied. Roberto Soldado benutte de penalty, maar verder dan de 2-1 kwam Getafe niet.

Als gevolg van de winstpartij zet koploper Barcelona nummer twee Real Madrid op acht punten achterstand. Real speelt later op de avond thuis tegen Espanyol.

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

Meemetoranje.nl is vernieuwd: scoor hier een gratis poloshirt of sjaal!

  • GRATIS
It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

It's showtime! Zet minimaal €10 in en krijg 5 freebets van €10 cadeau!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen