Boulahrouz: "Gesprekken met Ajax verliepen raar"

4 februari 2010, 09:22   Bijgewerkt: 4 februari 2010, 10:10

Khalid Boulahrouz hield de laatste dagen van de transferperiode serieus rekening met een vertrek naar Ajax, maar de deal ketste op het laatste moment af. Ajax had toch niet de financiële middelen om de verdediger te huren van VfB Stuttgart. De 450.000 euro salaris die Ajax moest betalen, bleek voor de club een te groot obstakel.

Boulahrouz heeft een nare smaak overgehouden aan de transfersoap. "Ik was bereid ver te gaan om bij Ajax aan spelen toe te komen. Met het oog op het WK vond ik het niet zo belangrijk dat ik driekwart van mijn salaris zou inleveren", zegt de verdediger, die bij Stuttgart weinig aan spelen toekomt, in Voetbal International

Boulahrouz werd lang in de wachtkamer gezet door Ajax. "Het duurde een tijdje tot ze met een concrete aanbieding kwamen en die werd later weer ingetrokken, de clubleiding stak er een stokje voor. Dat liep een beetje raar allemaal. Toch hebben we tot het laatste moment gekeken of er mogelijkheden waren. Dat bleek niet het geval."

Uiteindelijk bleek ook Christian Gross, de nieuwe coach van Stuttgart, Boulahrouz er graag bij te willen houden. "Dat is op zich positief. De trainer zei dat hij heel tevreden is over mijn inzet, maar dat hij na onze recente reeks overwinningen geen reden ziet zijn basisploeg te wijzigen. Ik ga hier vol aan de bak om mijn basisplaats te heroveren. Als het goed gaat zit het Nederlands elftal daaraan vast", besluit hij.

Boulahrouz is door zijn rol als reserve in Stuttgart zijn plek bij Oranje kwijt.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen