Engelaar: "Oogstrelend voetbal zit er even niet in"

4 februari 2010, 10:33

Orlando Engelaar was woensdag de gevierde man bij PSV. De middenvelder maakte tegen FC Utrecht als invaller het winnende doelpunt voor de ploeg uit Eindhoven (2-1), waardoor het de koppositie in de Eredivisie behoudt. Heel overtuigend was het spel van PSV tegen Utrecht niet, maar daar heeft Engelaar even maling aan.

"Het liefst winnen wij met oogstrelend voetbal, maar dat zit er momenteel even niet in", zegt de middenvelder tegen FCUpdate.nl. "De punten zijn nu het belangrijkst."

Tegen FC Utrecht kende PSV twee heel sterke fases, het eerste kwartier van de eerste helft en het eerste kwartier na rust. Dit niveau kon de ploeg niet vasthouden. "Na het eerste kwartier van beide helften zakten we ver weg. Ik weet ook niet hoe dat komt. Misschien heeft dat met vorm te maken, of frisheid. Geen idee. Maar het is ook belangrijk om slechte wedstrijden te winnen en dat hadden we gedaan. Iedereen is heel opgelucht dat we drie punten gepakt hebben", zegt Engelaar.

Engelaar begon tegen FC Utrecht op de bank, omdat hij herstellende is van een operatie aan zijn achillespees, eind vorig jaar. "Daar heb ik nu bijna geen last meer van, misschien kan ik zaterdag tegen ADO Den Haag weer in de basis beginnen", zegt hij. "Ik ben sowieso heel blij dat ik eindelijk van mijn achillespeesproblemen af ben. De laatste anderhalf jaar was de pijn soms ondraaglijk, dus ik wilde er vanaf. Zeker met het oog op de zomer, met het WK, is het prettig om nu weer helemaal pijnvrij te zijn", besluit de middenvelder.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen