Maaskant: "Vijfde plaats is een subdoel"

11 februari 2010, 16:13

Een subdoel. Zo noemt NAC Breda-trainer Robert Maaskant de vijfde plaats in de Eredivisie, die lonkt voor zijn club. De vijfde plek is aan het eind van het seizoen vermoedelijk genoeg voor directe plaatsing voor de Europa League, maar Maaskant blijft voorzichtig. Het belangrijkste blijft een plek in de top-negen, benadrukt hij.

"Kijk, die vijfde plaats is geen doel op zich", zegt Maaskant op de officiële website van NAC Breda, de huidige nummer zes van de Eredivisie. "Het is meer een subdoel. Onze doelstelling is onveranderd het behalen van de play-offs. Maar goed, als we de kans krijgen om mee te doen om die vijfde plaats, dan laten we het niet liggen natuurlijk. Zolang we om die positie meedoen, zijn we ook zeker van deelname aan de play-offs en lossen we dus en passant onze doelstelling in."

NAC kan vrijdag in punten gelijk komen met Heracles, de nummer vijf. Daarvoor moet het wel drie punten pakken op bezoek bij NEC en dat zal volgens Maaskant niet meevallen. "NEC heeft weer wat lucht en voetbalt met de week beter. Ze hebben Sarpong van Ajax erbij gekregen en dat is een prima voetballer. Al bij al zijn ze gewoon moeilijker te verslaan nu, zeker in eigen huis", besluit de coach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen