Pijpers per direct nieuwe trainer van Willem II

Ger
27 februari 2010, 11:53   Bijgewerkt: 27 februari 2010, 16:44

Willem II heeft Arno Pijpers vastgelegd als opvolger van Alfons Groenendijk op, die eerder deze maand op non-actief werd gesteld. De Rotterdammer zit zaterdagavond al op de bank bij de Tilburgers tijdens het duel met VVV Venlo. Hij tekent bij de Brabanders een contract tot 30 juni van dit jaar, maar Willem II heeft de intentie langer met hem door te gaan.

De 50-jarige coach werd afgelopen weekeinde door technisch directeur Henry van der Vegt benaderd. Maandag brachten Van der Vegt en directeur algemene zaken Frank Molkenboer een bezoek aan Pijpers op zijn vakantieadres. "Zijn motivatie, enthousiasme en aanpak om Willem II te behouden voor de Eredivisie, gaven aanleiding om spoedig tot een akkoord te komen. De definitieve vormgeving van de technische staf van het eerste elftal zal in de komende weken gestalte krijgen. Het is logisch dat Mark Schenning en Edwin Hermans vanavond naast Pijpers op de bank zitten; zij hebben sinds het vertrek van Groenendijk de training en coaching overgenomen.' aldus van der Vegt.

Pijpers

Pijpers

Willem II heeft zich zaterdag teruggetrokken in een nabijgelegen accommodatie om zich voor te bereiden op de belangrijke wedstrijd tegen VVV Venlo. "Een goede gelegenheid om spelers en staf kennis te laten maken met de nieuwe trainer. Daarnaast kan Arno, ondanks de zeer beperkte aanlooptijd, toch al proberen zijn inbreng te hebben op de speelwijze en prestaties in deze belangrijke wedstrijd. De korte tijd die ons rest om dit seizoen met eredivisiebehoud af te sluiten moeten we optimaal gebruiken", lichtte Van der Vegt toe.

Vrijdag heeft Willem II met Groenendijk een overeenkomst bereikt over de afwikkeling van zijn contract. Groenendijk moest weg bij de club vanwege de slechte resultaten. Hermans en Schenning namen afgelopen zondag in het duel met FC Twente de taken van Groenendijk waar. Willem II verloor de wedstrijd met 1-0.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen