Ancelotti: "Uitschakeling in CL mogelijk voordeel"

Koen Freriks
27 maart 2010, 15:09   Bijgewerkt: 27 maart 2010, 15:34

Chelsea-trainer Carlo Ancelotti denkt voordeel te halen uit de uitschakeling in de Champions League. De Italiaan denkt dat titelconcurrenten Manchester United en Arsenal vermoeidheidsverschijnselen zullen krijgen, omdat zij wel de kwartfinales haalden.

"De kwartfinales vereisen veel energie, zowel op fysiek als mentaal gebied", legt Ancelotti tegenover BBC uit. "Kijk, voor ons was de uitschakeling (tegen Internazionale, red.) mentaal een beste klap. Maar de 5-0 winst op Portsmouth was een goed medicijn. We bekijken het nu wedstrijd voor wedstrijd." 

Chelsea hoopt te profiteren van het drukke speelschema van Manchester United. De kraker tussen beide rivalen (3 april) volgt slechts vier dagen na de uitwedstrijd van United tegen Bayern München. "In deze fase van de competitie maakt één punt verschil nog niet veel uit. Elke titelkandidaat moet zijn wedstrijden blijven winnen. Alleen als je fysiek en mentaal fit bent, kan dat", aldus Ancelotti, die dus nog rekent op puntverlies van de concurrent uit Manchester.

Manchester United staat aan kop in de Premier League, Chelsea en Arsenal volgen op respectievelijk één en twee punten. De nummer drie heeft echter een makkelijker competitieprogramma voor de boeg. "Maar ik denk niet dat in deze periode op papier makkelijker verslaanbare clubs nog een voordeel is", meent United-manager Sir Alex Ferguson.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen