Arsenal diep in blessuretijd langs Hull City

13 maart 2010, 20:29   Bijgewerkt: 13 maart 2010, 21:58

Door een doelpunt van Nicklas Bendtner in de allerlaatste seconden van de wedstrijd heeft Arsenal zich naast Chelsea aan kop van de Premier League genesteld. Het werd 1-2 voor de Gunners, die ruim 45 minuten met een man meer speelden na een rode kaart voor de Nederlandse Hull-middenvelder George Boateng.

Het was een ongelijke strijd, maar ook dat soort gevechten kunnen wel eens een verrassend resultaat opleveren. Het grote Arsenal, dat bovendien goed in vorm is, tegen een met tien man spelende degradatiekandidaat. Na de rode kaart voor Boateng (twee keer geel) leek het een kwestie van tijd voordat de ploeg uit Londen de genadeklap uit zou delen, maar die bleef uit. Hull groef zich in op eigen helft en Arsenal slaagde er niet in om een gaatje in de defensie te vinden. Tot Denilson in de 93ste minuut uithaalde, vanaf een meter op 25. Zijn schot werd gekeerd door Hull-keeper Boaz Myhill, maar de rebound was voor Bendtner. De Deen, die midweeks drie keer scoorde tegen FC Porto, bezorgde zijn team zo drie belangrijke punten.

Tot de treffer van Bendtner stond het 1-1. Arsenal was op voorsprong gekomen via Andrei Arshavin, maar een benutte strafschop van Jimmy Bullard bracht Hull langszij.

Real - Bayern: Pak 100x je inzet als beide teams scoren!