FC Barcelona dendert naar kwartfinales CL

17 maart 2010, 22:36   Bijgewerkt: 17 maart 2010, 23:48

FC Barcelona heeft zich in de return van de Champions League-achtste finales met duidelijke cijfers voorbij VfB Stuttgart gespeeld. De Duitsers hadden de titelhouder in het eerste duel nog knap op 1-1 gehouden, maar in de terugmatch werd het verschil in klasse tussen beide ploegen duidelijk: 4-0.

Drie weken terug, tijdens de eerste ontmoeting in de Mercedes Benz Arena, lukte het Stuttgart de kampioen van Spanje, Europa en de wereld dat swingen prima te beletten. In de eerste helft had het eigenlijk al ruim moeten voorstaan, maar het bleef slechts bij 1-0. In de tweede helft kwam Barça vervolgens langszij, waardoor Stuttgart dus sowieso moet scoren tijdens de return. Anders is het Europees avontuur voorbij.

Messi speelde ook een grote rol bij de tweede goal van Barcelona, tien minuten na het openingsdoelpunt. De aanvaller stuurde Yaya Touré op het juiste moment weg met een dieptepass, waarna de Ivoriaanse middenvelder de bal met een prachtige voetbeweging bij Pedro Rodriguez bezorgde. Pedro tikte vervolgens koel de 2-0 achter Stuttgart-doelman Jens Lehmann.

Na de 2-0 leek het duel gespeeld. Stuttgart maakte immers niet de indruk nog in een ommekeer te geloven. Het was de thuisclub die in het restant van de wedstrijd voor het spektakel zorgde en er nog twee treffers bij maakte. Na de rust maakte uitblinker Messi er 3-0 van, door het leer vanaf de rand van het zestienmetergebied binnen te schuiven na een draaibeweging. In de slotfase miste Messi nog een grote kans. Hij omspeelde een aantal Stuttgart-spelers, maar schoot vervolgens voorlangs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen