Kargbo denkt aan 'Ajax-wraakgevoelens' Groenendijk

9 maart 2010, 09:11

Ibrahim Kargbo heeft wel een heel opmerkelijke verklaring voor het feit dat hij dit seizoen zijn basisplaats kwijtraakte bij Willem II. Volgens de middenvelder uit Sierre Leone had toenmalig trainer Alfons Groenendijk een hekel aan hem, omdat Ajax mede dankzij hem in 2007 naast de landstitel greep. Groenendijk was dat seizoen assistent-trainer bij Ajax en omdat de club op de slotdag van de competitie te weinig scoorde in de uitwedstrijd tegen Willem II, ging de landstitel niet naar Amsterdam.

Volgens Kargbo zat deze gemiste titel Groenendijk nog altijd dwars. "Kijk, Fons is een Ajacied. En in 2007 miste Ajax op de laatste speelronde de titel, omdat er met één doelpunt te weinig van Willem II werd gewonnen. Ik stond namens Willem II op het veld. Ik denk dat hij me vanwege het verspelen van dat kampioenschap nooit mocht", luidt de opmerkelijke complottheorie van Kargbo in AD Sportwereld

Een andere verklaring is er niet, zegt de middenvelder. "Onder alle trainers bij Willem II heb ik altijd gespeeld, totdat Fons Groenendijk hier begon. Natuurlijk ben ik gaan nadenken over wat ik verkeerd deed. Aan mijn voetbal kon het niet liggen, dus dan is het iets anders. Ik ben niet meer happy heer. Alle plezier bij Willem II ben ik verloren."

Kargbo heeft nog een contract tot medio 2011 bij de Tricolores. Als het aan hem ligt, wordt deze verbintenis voortijdig ontbonden. "Ik wil niet meer op de bank zitten. Zoals het nu gaat, trek ik niet langer. Inmiddels ben ik 27 jaar oud en ik wil wekelijks voetballen. Dus kan ik beter in de zomer vertrekken. Met de clubleiding heb ik nog niet over mijn situatie gesproken, maar binnenkort zal ik eens met hen gaan praten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen