McClaren en Atteveld tevreden met eigen ploeg

13 maart 2010, 08:15

FC Twente was vrijdagavond in de eigen Grolsch Veste met 3-1 te sterk voor ADO Den Haag. De Hagenezen namen in Enschede al na twaalf seconden de leiding door een doelpunt van Wesley Verhoek, maar via Bryan Ruiz (2) en Kenneth Perez pakte Twente alsnog de winst, waardoor het volgende week als koploper naar PSV gaat.

De gelijkmaker van Ruiz, na ruim een half uur vanaf elf meter, was volgens trainer Steve McClaren van Twente één van de meest cruciale momenten in het duel. “Voor rust waren twee zaken belangrijk, dat we zelf wisten te scoren en dat we zo de rust bereikten. Dat gaf ons namelijk de gelegenheid om de spelers te kalmeren, er kwam immers nog een helft waarin we zouden kunnen scoren”, aldus de Brit. Dat gebeurde inderdaad, twee keer zelfs, waardoor de Overijsselaars uiteindelijk ruim zegevierden.

McClaren ziet de ontmoeting met ADO als een belangrijke les voor de resterende zeven wedstrijden. “We hebben vandaag een les geleerd, die we meenemen naar de laatste zeven duels”, zegt hij. “Toch moet ik mijn complimenten uitspreken naar de ploeg. Drie keer weten te scoren en wederom drie punten behalen. Nu kunnen we de andere wedstrijden gaan bekijken en zien waar we maandag staan. We gaan verder met een grote wedstrijd in het vooruitzicht”, doelt McClaren op de topper tegen PSV.

Ook ADO-trainer Raymond Atteveld sprak positieve woorden over zijn formatie. De oefenmeester vond zijn team lange tijd gelijkwaardig aan Twente, maar na de 2-1 'was ADO niet meer bij machte om terug te komen in het duel'. Atteveld: “We kunnen hier met opgeheven hoofd weggaan. Complimenten voor de ploeg voor de manier waarop ze met de wedstrijd zijn omgegaan. Helaas heeft het niets opgeleverd”.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Claim nu tot €100 bonus!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen